Languages

Wie zijn wij?

Belangrijkste feiten

Over Cofinimmo

Cofinimmo is het belangrijkste Belgische beursgenoteerde vastgoedbedrijf, met thuisbasis in Brussel, gericht op zorgvastgoed, kantoren en vastgoed van distributienetten.

De vennootschap is de belangrijkste beursgenoteerde zorgvastgoedinvesteerder, aanwezig in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland, en een belangrijke speler in de Belgische kantorenmarkt. De kantoorgebouwen zijn voornamelijk gelegen in Brussel, hoofdstad van Europa.

  • Reële waarde van de totale portefeuille: > 3,7 miljard EUR
  • Bezettingsgraad: 96 %
  • Gemiddelde looptijd van de huurovereenkomsten: 11 jaar
  • REIT-statuut in België, Frankrijk en Nederland
  • Intern vastgoedbeheer > 130 medewerkers

Opsplitsing van de portefeuille per segment (in %)

Bedrijfsprofiel

Cofinimmo is een zelfstandige vennootschap die zelf instaat voor het beheer van haar vastgoed en haar klanten-huurders. De portefeuille van Cofinimmo heeft een waarde van meer dan 3,7 miljard EUR en is goed voor een oppervlakte van bijna 2 miljoen m². De activa zijn gelegen in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

De strategische prioriteiten van de vennootschap zijn het creëren van langetermijnhuurinkomsten, een solide vertrouwensrelatie met haar klanten en een duurzaam beheer van haar portefeuille.

Cofinimmo is genoteerd op Euronext Brussels, waar ze deel uitmaakt van de BEL20-index. Haar aandeelhouderschap bestaat uit particuliere en institutionele investeerders uit binnen en buitenland die op zoek zijn naar een gematigd risicoprofiel met een hoog dividendrendement.