Languages

Ons vastgoed

Publiek-Private Samenwerkingen

Portefeuille

Cofinimmo draagt bij in de renovatie en de verbetering van vastgoed in België via Publiek-Private Samenwerkingen (PPS). Zij zet haar beleid van deelneming in PPS verder door de overheid zowel financieringen voor het renoveren of bouwen van specifieke gebouwen, als onderhoudsgaranties aan te bieden.

De PPS-portefeuille van Cofinimmo omvat meerdere specifieke gebouwen in uitbating: een gerechtsgebouw, een brandweerkazerne, twee politiecommissariaten, studentenhuisvesting en een gevangenis.

PPS karakteristieken

  • Overheidsopdrachten
  • Lange termijnhuurovereenkomsten met over het algemeen een koopoptie
  • Geen bouwrisico voor Cofinimmo
  • Cofinimmo is verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer tot aan het einde van de huurovereenkomst
Gerechtsgebouw

Gerechtsgebouw

Antwerpen - België


Het Gerechtsgebouw heeft een totale oppervlakte van 72 131 m², waarvan 45 829 m² kantooroppervlakte en verhoorkamers, 19 256 m² technische ruimten en archieven en 267 binnenparkings.

Het is een monumentaal gebouw, ontworpen door de Britse architect Richard Rogers, die eveneens het Centre Pompidou in Parijs and de Millenium Dome in London ontwierp.

Brandweerkazerne

Brandweerkazerne

Antwerpen - België


Dit complex dat in twee jaar werd gebouwd, bestaat uit een brandweerkazerne en kantoren die samen een oppervlakte van 23 585 m² vertegenwoordigen.

Het ontwerp en de specificaties werden door de Stad Antwerpen opgesteld.

Politiecommissariaat

Politiecommissariaat

HEKLA - België


Het nieuwe Politiecommissariaat voor de zone HEKLA gebruikt het gebouw en 90 parkeerplaatsen op de site gelegen Prins Boudewijnlaan 43 te 2650 Edegem.

Cofinimmo verzorgt het onderhoud van het dak en de gevels tijdens de huurperiode.

Studentenwoningen

Studentenwoningen

Brussel - België


Cofinimmo werd geselecteerd voor het contract “werken en diensten met betrekking tot gebouwen voor studentenwoningen” naar aanleiding van een aanbesteding door de Université Libre de Bruxelles (ULB).

Voor deze aanbesteding bundelde zij haar krachten met de algemene aannemer CIT Blaton en de architecten Art & Build.

Zij zal zware renovatiewerken uitvoeren van één gebouw en verbeteringen aan het andere gebouw in Brussel. Beide gebouwen zijn verhuurd voor 27 jaar aan de ULB. Na afloop van de lange termijn huurovereenkomst gaat de volle eigendom opnieuw over in handen van de ULB.

Politiecommissariaat

Politiecommissariaat

Dendermonde - België


Cofinimmo sloot een akkoord af met de bouwgroep Cordeel. Deze PPS werd opgesteld volgens het principe van een promotieovereenkomst. Het gebouw zal uiterst ecologisch zijn met energieniveau’s E12 en K20.

  • Hoogkwalitatieve isolatie
  • Optimale zonnewering
  • 100 % automatisch ventilatiesysteem
  • Ultra-efficient erlichtingsconcept met lichtkracht detectie
  • Hoogwaardig verwarmingssysteem met warmtepomp
  • 1 500 m² fotovoltaïsche zonnepanelen
Gevangenis

Gevangenis

Leuze-en-Hainaut - België


De gevangenis van Leuze was de eerste Belgische gevangenis die de BREEAM ‘Goed’ certificering heeft ontvangen. Ze heeft een capaciteit van 312 gedetineerden. De vereisten inzake energieprestatie liggen hoger dan wat de wetgeving voorzag op het moment van de bouwwerken (energieprestatie E60 en isolatieniveau K30). Het complex beoogt energieneutraliteit terwijl het comfort voor de gedetineerden verzekerd blijft.