Languages

Zorgvastgoed

Spanje

Cofinimmo startte Cofinimmo haar activiteiten in zorgvastgoed in september 2019, met een eerste portefeuille van vijf bouwprojecten in Galicië, Valencia, Murcia en Andalusië. Sindsdien heeft de groep haar portefeuille aanzienlijk uitgebreid in dit land die nu bestaat uit gebouwen in uitbating, projectontwikkelingen en grondreserves. In mei 2021 heeft de groep een belangrijke transactie gesloten betreffende de verwerving van 18 goed onderhouden sites in uitbating met meer dan 2.700 bedden. Spanje is voor Cofinimmo een belangrijke groeipool. De portefeuille bestaat momenteel uit 26 operationele sites, momenteel allemaal woonzorgcentra die door verschillende toonaangevende zorguitbaters beheerd worden, en een uitgebreide pijplijn van toekomstige projectontwikkelingen.

Reële waarde van de portefeuille
(miljoen EUR)

380

Bezettingsgraad
(%)

100

Gemiddelde
resterende looptijd
van de huur-
contracten (jaar)

20

Operationele sites

26

Project in the spotlight

OLEIROS : EERSTE BREEAM EXCELLENT WOONZORGCENTRUM IN SPANJE

Dit nieuw gebouwde woonzorgcentrum in Oleiros (Galicië) is sinds oktober 2021 in uitbating.

Dit zorgvastgoedproject verkreeg als eerste in Spanje een BREEAM Excellent certificaat en is daardoor een paradepaardje voor zowel Cofinimmo als de Spaanse zorgsector. Met een energie-intensiteit van 58 kWh heeft het gebouw met een totale oppervlakte van ongeveer 5.000 m² en 140 bedden een energieprestatiecertificaat van niveau A verkregen.

Met dit project heeft Cofinimmo de weg geëffend in Spanje voor gebouwen die voldoen aan de hoogste eisen van duurzame ontwikkeling. Dit project behoort tot een lange lijst van nieuwe gebouwen die BREEAM Excellent gecertificeerd zijn.