Languages

Zorgvastgoed

Frankrijk

In Frankrijk startte Cofinimmo haar activiteiten in zorgvastgoed in 2008 met de verwerving van 100% van de aandelen van een naamloze vennootschap naar Frans recht. Deze transactie heeft geleid tot de oprichting van de Franse branche van de groep. Er werden 32 woonzorgcentra (EHPAD) toegevoegd aan de zorgvastgoedportefeuille. Sindsdien blijft de Franse portefeuille continu groeien. Hij bestaat nu voornamelijk uit woonzorgcentra, revalidatie- en psychiatrische klinieken.

Reële waarde van de portefeuille

666 miljoen EUR

Bezettingsgraad

99,6%

Gemiddelde resterende looptijd van de huurovereenkomsten

4,5 jaar

Aantal bedden

5.186

Project in the spotlight

NAZORG- EN REVALIDATIEKLINIEK ‘MARGUERITE BOURCICAUT’ IN CHALON-SUR-SAÔNE

Cofinimmo verwierf in 2018 de muren van de nazorg- en revalidatiekliniek (SSR – Soins de Suite et de Réadaptation) die in aanbouw was en eigendom was van het Franse Rode Kruis. De bouw van de instelling werd voltooid in 2019. Zij ligt in een gezamenlijke ontwikkelingszone (In Frankrijk spreekt men over ‘Zone d’Aménagement Concertée’ – ZAC), waar zich eveneens een ziekenhuis, een centrum voor nucleaire geneeskunde en een medisch centrum bevinden. De kliniek heeft een opvangcapaciteit van ongeveer 130 bedden, verdeeld over een oppervlakte van ongeveer 9.300 m². Men vindt er een dienst neurologie, pulmonologie, cardiologie en een neurovegetatieve dienst.

Het gebouw heeft een HQE-certificaat, de Franse tegenhanger van de BREEAM-certificering, en een ‘Passeport Bâtiment Durable’ van niveau Excellent verkregen. Deze labels getuigen van het hoogkwalitatief duurzaam karakter van het gebouw en de garantie van het gebruikerscomfort.