Languages

Zorgvastgoed

Frankrijk

In Frankrijk startte Cofinimmo haar activiteiten in zorgvastgoed in 2008 met de verwerving van 100% van de aandelen van een naamloze vennootschap naar Frans recht. Deze transactie heeft geleid tot de oprichting van de Franse branche van de groep. Er werden 32 woonzorgcentra (EHPAD) toegevoegd aan de zorgvastgoedportefeuille. Sindsdien blijft de Franse portefeuille continu groeien. Hij bestaat nu voornamelijk uit woonzorgcentra, revalidatie- en psychiatrische klinieken.

Reële waarde van de portefeuille
(miljoen EUR)

690

Bezettingsgraad
(%)

99,6

Gemiddelde
resterende looptijd
van de huur-
contracten (jaar)

8

Operationele sites

57

Project in the spotlight

WOONZORGCENTRUM  ‘VILLA BAUCIS’ IN FONTAINEBLEAU

Cofinimmo ging onlangs over tot de voorlopige oplevering van het woonzorgentrum Villa Baucis in Fontainebleau (ten zuidoosten van Parijs). De site ligt nabij de stadskern, het ziekenhuis, het treinstation en meerdere buslijnen waardoor het gemakkelijk bereikbaar is. Het bestaande gebouw werd herontwikkeld en er werd een nieuwe vleugel gebouwd om de activiteiten te huisvesten van de onafhankelijke uitbater Villa Baucis, die voorheen in een andere instelling in Fontainebleau (geen eigendom van Cofinimmo) werden uitgeoefend.

Het complex heeft een totale oppervlakte van ongeveer 6.500 m² en biedt 90 bedden en 10 plaatsen in dagopvang. Op ESG-gebied werd het gebouw gebouwd volgens de thermische voorschriften van RT2012, de referentie voor nieuwe gebouwen in Frankrijk.

De architectuur en werkmethoden van de voorziening zijn volledig ontworpen voor bewoners met de ziekte van Alzheimer, op basis van een innovatief concept: speciaal opgeleid personeel, een aanpak zonder medicijnen, betrokkenheid van de familie en een grotere mobiliteit van de patiënt dankzij een brede waaier aan cognitieve en zintuiglijke activiteiten.