Languages

Onze mensen

Comités

Uitvoerend Comité

Jean-Pierre Hanin

Jean-Pierre Hanin

Chief Executive Officer

Jean-Pierre Hanin vervoegde Cofinimmo in februari 2018 en heeft verschillende mandaten in de dochtervennootschappen van de Cofinimmo groep. Hij behaalde het diploma licentiaat in de Rechten aan de KUL, een Master in fiscaal management aan de Solvay Business School en een LL.M. aan de universiteit van Georgetown. Hij begon zijn carrière als advocaat. Vervolgens bekleedde hij diverse financiële en managementfuncties bij internationale groepen, waaronder Chief Financial Officer en Chief Executive Officer bij de groep Lhoist, de wereldleider in kalk en dolomiet. In de recentste jaren was hij actief als Chief Financial Officer, daarna was hij verantwoordelijk voor de afdeling 'Building Performance' bij de Etex Groep, gespecialiseerd in bouwmaterialen. In het kader van zijn functies was hij gedurende meer dan 20 jaar actief in verschillende delen van de wereld en heeft hij er zowel consolidatie als ontwikkelingsactiviteiten uitgevoerd. Binnen Cofinimmo heeft hij de leiding over de afdelingen Data Management, ESG en HR & Internal Communication.

Jean Kotarakos

Jean Kotarakos

Chief Financial Officer

Jean Kotarakos vervoegde Cofinimmo in juni 2018 als Chief Financial Officer. Hij behaalde een diploma Handelsingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics and Management (ULB). Hij doceert er sinds 2010 in het Executive Programme in Real Estate (ULB tot 2021, VUB sindsdien). Hij heeft eveneens verschillende mandaten in de dochtervennootschappen van de Cofinimmo groep. In zijn carrière voerde Jean Kotarakos talrijke financiële functies uit binnen vennootschappen. Na een tiental jaar bij KPMG en D'Ieteren, trad hij in dienst bij Aedifica waar hij Chief Financial Officer was van 2007 tot mei 2018. Binnen Cofinimmo heeft hij de leiding over de afdelingen Accounting, Control, External Communication, Investor Relations, IT, Mergers & Acquisitions en Treasury.

Françoise Roels

Françoise Roels

Chief Corporate Affairs and Secretary General

Françoise Roels vervoegde Cofinimmo in augustus 2004. Zij is licentiate in de rechten (RUG 1984), kandidate in de filosofie (RUG 1984) en verwierf een fiscaliteitsdiploma (École Supérieur des Sciences Fiscales 1986). Zij heeft verschillende mandaten in de dochtervennootschappen van de Cofinimmo groep. Alvorens de Cofinimmo groep te vervoegen, werkte Françoise Roels bij het advocatenkantoor Loyens, bij Euroclear/JP Morgan en bij de Belgacom Groep. Zij was er verantwoordelijk voor de fiscale aangelegenheden en het deugdelijk bestuur. Zij is verantwoordelijk voor het algemeen secretariaat van de vennootschap en de taken inzake compliance en risicobeheer van Cofinimmo. Ze staat tevens in voor de kwesties gelinkt aan het aandeelhouderschap en de contacten met de Belgische autoriteiten voor financiële controle. Daarnaast heeft zij binnen Cofinimmo de leiding over de afdelingen Corporate Governance, Legal en Tax.

Sébastien Berden

Sébastien Berden

Chief Operating Officer

Sébastien Berden trad in 2004 in dienst bij Cofinimmo, eerst als Investor Relations Officer, vervolgens als Development Manager Healthcare, en Head of Healthcare, een functie die hij van 2011 tot 2018 bekleedde. Sinds juli 2018 bekleedt hij de functie van Chief Operating Officer Healthcare. Hij heeft verscheidene mandaten in de dochtervennootschappen van de Cofinimmo groep. Hij is tevens bestuurder van Aldea Group NV en SCI Foncière CRF. Sébastien Berden behaalde een Master in de Toegepaste Economie aan de Universiteit van Antwerpen. Hij volgde tevens een postuniversitaire opleiding in financiële analyse en voltooide een programma in Leadership Development aan de Harvard Business School. Hij heeft bovendien een postgraduaat in Hospital and Care Management aan de UCL. Hij begon zijn loopbaan in 1998 bij KPMG achtereenvolgens als financieel auditor en Corporate Finance Consultant. Binnen Cofinimmo heeft hij de leiding over de afdelingen Healthcare Belgium, Healthcare France, Healthcare Netherlands en Healthcare New geographies.

Yeliz Bicici

Yeliz Bicici

Chief Operating Officer

Yeliz Bicici trad in 2008 in dienst bij Cofinimmo. Zij was eerst werkzaam als Property Manager, nadien als Area Manager en Development Manager alvorens Head of Development te worden in 2014. Sinds juli 2018 bekleedt zij de functie van Chief Operating Officer Offices & Real Estate Development. Zij heeft verschillende mandaten in de dochtervennootschappen van de Cofinimmo groep. Ze is ook bestuurder van de vennootschap Mirabel Hoiva oy. Zij behaalde een dubbele Master in Real Estate aan de Antwerp Management School en de KU Leuven en heeft het General Management Program aan de Harvard Business School afgerond. Ze volgde een post-universitaire opleiding aan de Universteit van Gent alsook verschillende post-universitaire opleidingen in financiële analyse. Alvorens Cofinimmo te vervoegen, werkte zij voor ontwikkelaar Robelco (JV de E. De Vocht en J. Lisman) van 2001 tot 2008, en voor Uniway tot 2001. Binnen Cofinimmo heeft zij de leiding over de afdelingen Healthcare Spain, Healthcare Germany, Healthcare Nordic Countries, evenals de afdelingen Development, Project Management, Offices en Distribution Networks.

Roel Dumont

Roel Dumont

Chief Human Resources Officer

Roel Dumont werkt sinds juni 2021 bij Cofinimmo en heeft een uitgebreide expertise in strategisch HR-management en organisatieontwikkeling. Zijn academische achtergrond omvat een bachelor in rechten aan de Universiteit Antwerpen (UA) en een master in rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Daarnaast volgde hij een opleiding bedrijfskunde aan de EMS (EHSAL Management School). Zijn carrière begon in 1997 als projectmanager en bedrijfsjurist bij CIPAL. Zijn passie voor people management en organisatieontwikkeling bracht hem ertoe om in 2000 over te stappen naar HR-functies, te beginnen bij Alken-Maes Brouwerijen waar hij de functie bekleedde van HR Manager in België en later Global Head of Reward Strategy voor Scottish & Newcastle plc. In 2008 ging hij aan de slag bij Tessenderlo Group, waar hij begon aan een 13-jarige carrière in verschillende wereldwijde HR-functies, waaronder Vice President of HR. Bij Tessenderlo Group was hij ook voorzitter van de Europese Ondernemingsraad en voorzitter van het Belgisch en Brits Pensioenfonds. Hij is sinds 2007 actief als rechter in de arbeidsrechtbank en in het hof van beroep voor arbeid. Bij Cofinimmo is hij verantwoordelijk voor HR en interne communicatie en is lid van het uitvoerend comité sinds 01.06.2024.

Sophie Grulois

Sophie Grulois

General Counsel

Sophie Grulois werkt sinds april 2020 bij Cofinimmo. Ze behaalde een diploma rechten aan de KUL (1998), een LL. M in International Business Law van King's College London (1999) en een Executive Master in Real Estate van Solvay (2011). Ze heeft ook een financiële cursus gevolgd aan Insead (2023). Sophie Grulois is verantwoordelijk voor het juridisch departement van de groep. Ze begon haar carrière als juriste en hield zich voornamelijk bezig met ondernemingsrecht. Vanaf 2004 en gedurende 7 jaar werkte ze voor Goodman, een Australische industriële vastgoedgroep, als juridisch manager in heel Europa. Tussen 2013 en 2020 was ze werkzaam bij Immobel, waar ze vanaf 2016 aan het hoofd stond van de juridische afdeling. Naast haar professionele activiteiten is ze actief in de BE-REIT vereniging en UPSI/BVS. Huidige functie: General Counsel van Cofinimmo NV. Zij is sinds 01.06.2024 lid van het uitvoerend comité.

Auditcomité

Benoit Graulich

Benoit Graulich

Voorzitter

Zijn algemene managementervaring, ervaring met risicobeheer en kennis van financiën en M&A zijn belangrijke troeven bij het uitoefenen van zijn functie als voorzitter van het auditcomité.

Jean Hilgers

Jean Hilgers

Lid

Zijn uitzonderlijke expertise op het gebied van financieel management, risicobeheer en bedrijfscontrole is van grote toegevoegde waarde voor het bedrijf en is een grote aanwinst in zijn rol in het auditcomité.

Xavier de Walque

Xavier de Walque

Lid

Zijn kennis omtrent financiën, M&A-transacties, vastgoed, aandelenmarkten en de wereld van beursgenoteerde vennootschappen, alsook zijn ondernemingszin, vormen belangrijke troeven voor het financieringsbeleid en de duurzaamheid van de vennootschap.

Comité van benoemingen, bezoldigingen en corporate governance

Jacques Van Rijckevorsel

Jacques Van Rijckevorsel

Voorzitter

Zijn grondige kennis van de zorg- en ziekenhuissector, van de ESG-problematiek en meer bepaald van bestuurskwesties, alsook van de Belgische bedrijfswereld, met name van beursgenoteerde vennootschappen, en zijn leiderschapspositie zijn belangrijke troeven in zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur en van het comité voor benoemingen, bezoldigingen en corporate governance.

Olivier Chapelle

Olivier Chapelle

Lid

Zijn uitgebreide ervaring in investeringsen operationeel beheer, alsook zijn ervaring als Chief Executive Officer van een beursgenoteerde industriële vennootschap, en zijn kennis van bestuurskwesties zijn belangrijke troeven voor de ondernemingsgeest van Cofinimmo.

Inès Archer-Toper

Inès Archer-Toper

Lid

Haar uitgebreide expertise in vastgoed, financiën, met name in Frankrijk, ervaring met M&A en haar ondernemingszin ondersteunen de verdere groei van de vennootschap.