Languages

MVO

De nieuwe BEL ESG-index

De ESG-verbintenissen van Cofinimmo nemen een centrale plaats in binnen haar strategische prioriteiten en de groep besteedt bijzondere aandacht aan de afstemming tussen haar financiële strategie en haar ESG-doelstellingen. De vennootschap draagt economische verantwoordelijkheden tegenover haar partner-huurders, sociale verantwoordelijkheden tegenover haar werknemers en maatschappelijke verantwoordelijkheden tegenover de samenleving en het milieu.

Op 15 februari 2023 lanceerde Euronext de BEL® ESG, een nieuwe index die de ondernemingen binnen de BEL® 20- en de BEL® Mid-indexen die de beste ESG-praktijken hebben laten zien, identificeert en volgt.

De BEL® ESG Index is ontworpen om de overstap van beleggers naar algemene duurzame beleggingsoplossingen te vergemakkelijken.

Het is de vijfde ESG-indexvariant voor nationale blue-chipindices, na de lancering van de CAC® 40 ESG (Frankrijk), de MIB® ESG (Italië), de AEX® ESG (Nederland) en de OBX® ESG (Noorwegen).

De BEL® ESG werd ontworpen in samenwerking met Sustainalytics, een toonaangevende leverancier van ESG-onderzoek, ratings en data, en voldoet volledig aan het 'Towards Sustainability'-label van het Belgisch Centraal Labeling Agentschap, een hoogwaardige standaard voor duurzame financiële producten zoals indexen en fondsen.

Als pionier in ESG sinds 15 jaar, is Cofinimmo trots dat ze is toegetreden tot de BEL ESG Index.